Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@07:55:25 GMT

هوش مصنوعی هم به خواب نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۶۹۵۹۸

هوش مصنوعی هم به خواب نیاز دارد

تحقیقی جدید نشان می دهد سیستم های هوش مصنوعی و شبکه های عصبی نیز برای تضمین ثبات مانند مغز انسان نیازمند خواب هستند.

یکی از ویژگی های متمایز ماشین ها آن است که برخلاف انسان ها و موجودات دیگری با سیستم عصبی مرکزی، به خواب نیازی ندارند.  اما ممکن است در آینده با پیشرفت فناوری های هوش مصنوعی تستر یا یخچال گاه به گاه نیاز به خواب داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تغییر زمانی به وجود می آید که سیستم های هوش مصنوعی که از مغز تقلید می کنند در طیف وسیعی از دستگاه هایی به کار روند که در فعالیت های روزانه به ما کمک می کنند.

در همین راستا تحقیقی جدید در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس آمریکا انجام شده تا محققان به درک بهتری از سیستم هایی دست یابند که مانند اعصاب مغز زنده رفتار می کنند.

محققان هنگامیکه مشغول توسعه شبکه های عصبی  شبیه به انسان و دیگر سیستم های زیستی بودند، متوجه این موضوع شدند. آنها مشغول بررسی واکنش این شبکه های شبیه سازی شده به آموزش با دیکشنری بدون نظارت انسان بودند. در این نوع فعالیت شبکه های عصبی بدون دسترسی به مثال های پیش فرض، اشیا را طبقه بندی می کردند. تصور کنید انبوهی از تصاویر حیوانات کمیاب به یک کودک نشان داده شود واز بخواهیم  تا حیوانات مشابه را دسته بندی کند. ممکن است کودک بز کوهی را نشناسد  اما به طور حتم آن را دسته ای جدا از شیر یا پنگوئن ها قرار می دهد.

شاید برای آموزگان تعجب برانگیز نباشد که شبکه های عصبی شبیه سازی شده نیز مانند کودکان پس از دوره های طولانی یادگیری، بی قرار یا ناپایدار شوند. با این وجود وقتی شبکه های مذکور در حالتی شبیه امواج مغزی هنگام خواب قرار گرفتند، دوباره تثبیت شدند.این عمل مانند آن است که شبکه های عصبی به خوابی طولانی فرو روند.

قرار دادن شبکه های عصبی در وضعیت شبیه سازی شده خواب، آخرین راه حل برای تثبیت آنها بود.پیش از این مشخص بود بسیاری از تصاویری که این شبکه ها ارائه می کردند حاکی از توهم است.

این نتایج نشان می دهد امواج خواب آرام در سیستم های هوش مصنوعی و طبیعی به ایجاد ثبات عصب ها و اجتناب از توهم منجر می شوند.

البته باید توجه داشت وضعیت خواب در هوش مصنوعی با آنچه که هنگام خاموش شدن رایانه اتفاق می افتد، متفاوت است./مهر

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: هوش مصنوعی شبکه های عصبی شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۶۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود

قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایتنا، شرکت نوکیا مشغول توسعه سیستم ارتباطات LTE/۴G برای ماه است و نخستین قطعه از شبکه احتمالا در اواخر سال جاری میلادی به این سیاره ارسال شود.

قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machine سخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می‌کند و به این ترتیب قابلیت‌های شبکه اینترنتی در مسافت‌های کوتاه و طولانی آزموده می‌شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می‌شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری‌های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته‌اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم‌های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می‌کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می‌شود و در آینده به ۵G ارتقا می‌یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • ربات‌های قاتل؛ ترس از آینده هوش مصنوعی
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می‌رود
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل